2014-01-27

Vit choklad cheescake


I lördags firade vi min examen och vårt nya hem. Det blev en heldag med kaffegäster på dagen och fest med vännerna på kvällen. En hel del godsaker bjöds det på, och bäst var nog den här vit choklad cheescaken!

Jag hittade receptet här och gjorde några små ändringar.
En väldigt god och enkel kaka!


200g havrekex
100g smör

200g vit choklad (vill man ha en sötare kaka kan man lägga i mera choklad)
250g mascarponeost
200g philadelphiaost (eller annan färskost)
3 dl vispgrädde

Blåbär och vit choklad att dekorera med

1. Smörj en rund form med löstagbara kanter.
2. Smält smöret och blanda det med krossde kex, tryck ut blandningen i bottnen på formen med hjälp av en sked. Låt stå i kylskåpet i 15 minuter (Krossa kexen i en matberedare eller med en kavel.)
3. Smält chokladen i en skål över vattenbad och ställ åt sidan.
4. Vispa mascarponeost krämigt med elvisp, tillsätt färskost och vispa ihop. Blanda i grädden och vispa en stund tills allt blandats och konsistensen blir tjock och krämig (cirka 1 minut).
5. Tillsätt vit chokladen i smeten och häll smeten i formen över kex bottnen. Ställ i kylskåpet för minimi 5 timmar. Vill man ha en en hårdare kaka kan man ställa den i frysen, men minns att ta ut den en stund före servering.
6. Dekorera kakan med blåbär och vit choklad innan servering!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar